spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
23 ° C
23 °
23 °
75 %
0.5kmh
0 %
Pon
23 °
Uto
33 °
Sri
34 °
Čet
33 °
Pet
34 °
spot_imgspot_img

Otkrivena ženska osoba (1991.) osumnjičena za krađu pištolja iz vozila sa parkinga trgovačkog centra u Vitezu

- Oglasi -
- Oglasi -

Tijekom proteklih 5 dana na području Srednjobosanske županije prijavljeno je 14 krivičnih djela.

Dana 01.05.2022. godine oko 01,15 sati u mjestu Poriče, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao H.Ž. rođen 1979. godine iz Bugojna, dok je na mjestu suvozača zatečen R.H. rođen 1996. godine iz Zenice. Prilikom pregleda je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.  

- Oglasi -

U suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

- Oglasi -

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Novi Travnik i PS Vitez uspješno su rasvijetlili 2 krivična djela „Izazivanje opće opasnosti“ i „Teške krađe” koja su izvršena u proteklom periodu na području općina Novi Travnik i Vitez.

Naime, dana 19.03.2022. godine u PS Novi Travnik je prijavljen požar u mjestu Kasapovići, općina Novi Travnik, gdje je izgorjelo 2,7 hektara šume te je pričinjena materijalna šteta od oko 3100 KM.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela E.H. rođen 1954. godine iz Novog Travnika, protiv kojeg se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 02.04.2022. godine PS Vitez je zaprimila prijavu da je izvršena „Teška krađa“ u  putničko motorno vozilo Citroen koje je bilo parkirano na parking prostoru tržnog centra u općini Vitez, a iz kojeg je prema prijavi, otuđeno vatreno oružje- pištolj marke CZ.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja kako je osumnjičena za izvršenje predmetnog krivičnog djela V.R., rođena 1991. godine  iz Zenice, protiv koje se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 23 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirane su 33 prometne nezgode u kojima su 2 osobe zadobile teže, a 7 osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Dana 02.05.2022. godine oko 21,50 sati ulici Šehida, općina Travnik dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali:

– putničko motorno vozilo marke Audi, kojim je upravljao N.B. rođen 1970. godine iz Travnika, koji je zadobio lakše tjelesne povrede

– putničko motorno vozilo marke VW Passat, kojim je upravljao I.G. rođen 1998. godine, također iz Travnika, koji je zadobio teže tjelesne povrede i

– putničko motorno vozilo marke Audi, kojim je upravljao O.Š. rođen 1997. godine iz Travnika.

U suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom očevidne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Travnik

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 900 prekršajnih naloga, od kojih je 55 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 82 vozača, od kojih su 33 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE