spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Otkud migrantima vatreno oružje?!

Ovo je još jedan od propusta nadležnih institucija, Službe za poslove sa strancima, jer ovi migranti od 2019. godine nemaju nikakvih dokumenata za legalan boravak u BiH i oni su trebali biti u državnom ekstradicijskom zatvoru, kaže Kljajić

- Oglasi -

Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić za portal “Avaza” je komentirao posljednji obračun migranata u centru Bihaća u kojem je ubijena jedna osoba. 

– Vidjeli smo jučer da je određen pritvor za tri migranta. Ovo je prvi put da su oni koristili vatreno naoružanje. Naši istražitelji rade dalje, da vidimo na koji način su došli do nabavke vatrenog oružja. Mi pretpostavljamo da mogu biti dva slučaja ili kupovina na crno ili provale u određene objekte da i na taj način mogu doći do vatrenog naoružanja – kazao je ministar Kljajić. Dodao je da oni u MUP-u USŽ vode istragu po tom pitanju. Navodi da u posljednje tri godine imaju dosta manji broj migranata na području USŽ. Taj broj, kako navodi, iznosi 800 do 900 migranata. – Ovo je još jedan od propusta nadležnih institucija, Službe za poslove sa strancima, jer ovi migranti od 2019. godine nemaju nikakvih dokumenata za legalan boravak u BiH i oni su trebali biti u državnom ekstradicijskom zatvoru i da se pokrene postupak njihovog protjerivanja van teritorije BiH. Vidimo da ta služba već tri godine ne radi taj posao, pa se onda događaju ovakvi problemi na terenu – kazao je Kljajić. Kako su migranti stigli do Sarajeva, gdje su i uhapšeni? – Imamo podatke da su korištena taksi vozila za njihov prijevoz. Došli smo do informacija ko ih je prevezao u Sarajevo – zaključio je Kljajić. 

- Oglasi -
IzvorAvaz.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.