spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ovih pet osobnih podataka nikada ne objavljujte na društvenim mrežama

- Oglasi -

Hakeri i kradljivci identiteta služe se osobnim podacima koji se dijele na društvenim mrežama.

- Oglasi -

Korištenje društvenih medija poput Facebooka može biti izvrstan način da se povežete s ljudima. Međutim, ako dijelite previše informacija na tim stranicama, to može ugroziti vašu privatnost i dovesti do krađe identiteta. Čak je nesigurno dijeliti osobne podatke u aplikacijama za razmjenu poruka kao što je Facebook Messenger. 

Ovo je 5 stvari koje ne biste trebali dijeliti na društvenim mrežama, piše Psafe.com.

- Oglasi -

1. Vaša lokacija

Jeste li znali da društvene mreže koriste proces koji se zove geolokacija kako bi pratile gdje se nalazite svaki put kad objavite post ili tweet? To omogućuje ljudima da precizno odrede vašu lokaciju, što znači da vas bilo tko može uhoditi ili čak prikupiti osobne podatke koji bi vas mogli izložiti opasnosti. Isključite usluge lokacije kako biste izbjegli praćenje.

2. Godina rođenja i grad

Dijeljenje vašeg rođendana na društvenim mrežama je zgodan način da podsjetite svoje prijatelje kada je vaš poseban dan, ali držite se samo dana i mjeseca. Ako navedete godinu i grad u kojem ste rođeni, hakeri mogu iskoristiti te informacije da pogode brojeve vašeg socijalnog osiguranja i hakiraju vaše financijske podatke.

3. Slike kreditnih kartica i isplata plaća

Ovo bi trebalo biti jednostavno: klonite se dijeljenja bilo kakvih financijskih informacija na društvenim mrežama. Svako tko ima broj vaše kreditne kartice i datum isteka može koristiti vašu karticu za naručivanje stvari online. Čak i dijeljenje vašeg bankovnog iznosa ili plaće može dovesti do krađe identiteta.

4. Vaša adresa i telefonski broj

Ne samo da dijeljenje vaše kućne adrese pruža kradljivcima identiteta važan dio slagalice, već omogućuje provalnicima da lociraju vaš dom. To je posebno loše ako kažete da ste na odmoru, jer time praktično pozivate provalnike u vaš dom. Također, izbjegavajte dijeljenje svog telefonskog broja – svako tko ga ima može koristiti usluge obrnutog pretraživanja kako bi pronašao vašu adresu.

5. Slike vaše vozačke dozvole

Možda umirete od želje da svojim prijateljima pokažete smiješnu fotografiju na svojoj vozačkoj dozvoli, ali razmislite o sljedećem: kradljivci identiteta koji dobiju sliku vaše dozvole automatski će imati sve informacije koje su im potrebne. Štoviše, svima ćete otkriti svoju kućnu adresu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.