spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.8 ° C
0.8 °
0.8 °
82 %
1.7kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

Ovo su kandidati za sudca Ustavnog suda BiH koji će zamijeniti Matu Tadića

- Oglasi -

Naredne aktivnosti u vezi s izborom sudca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojeg bira Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, razmotrit će se danas na sjednici Radne skupine za izbor sudaca Ustavnog suda BiH.

Sjednica će se održati u zgradi Parlamenta FBiH, a sazvao ju je predsjednik Povjerenstva Zastupničkog doma Federalnog parlamenta za izbor i imenovanja te predsjednik Radne skupine za izbor sudaca Ustavnog suda BiH Mladen Bošković.

-U Ustavnom sudu BiH trenutno je upražnjeno jedno mjesto među članovima koji se biraju iz Federacije BiH, odnosno iz kvote federalnih sudaca, a razlog je odlazak u mirovinu sudca Mate Tadića – izjavio je za Fenu Bošković.

Dodao je da će Radna skupina postavljati pitanja kandidatima te predložiti jednog Povjerenstvu za izbor i imenovanja, a konačnu riječ o izboru sudca dat će Zastupnički dom.

Za sudca Ustavnog suda BiH iz Federacije prijavilo se 14 kandidata. To su: Boris Barun, Danica Šain, Sanela Butigan-Gorušanović, Ivo Rozić, Zvonko Mijan, Ivan Miličević, Marin Vukoja, Monika Mijić, Zdravko Lučić, Bariša Čolak, Mario Širić, Željka Marković Sekulić, Mirko Miličević i Mile Lasić.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.