spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Papa Franjo: Trošite manje za Božić, ono što uštedite pošaljite Ukrajincima

- Oglasi -

Papa Franjo je danas pozvao vjernike da ove godine troše manje na božićne proslave i poklone te da razliku pošalju Ukrajincima kako bi im pomogli da prebrode glad i hladnoću zime.

Papa, koji je upućivao apele za Ukrajinu na gotovo svakom javnom događaju od kada je Rusija izvršila agresiju na njezinog susjeda u veljači, izrekao je nenapisanu molbu na kraju svoje opće audijencije.

,,Braćo i sestre, kažem vam, toliko je patnje u Ukrajini, toliko, toliko”, rekao je, dodavši da želi skrenuti pažnju na konkretne probleme koje će Ukrajinci nositi u nadolazećim mjesecima.

,,Lijepo je slaviti Božić, ali smanjimo božićnu potrošnju. Imajmo skromniji Božić, sa skromnijim poklonima i pošaljimo ono što uštedimo ukrajinskom narodu, kojem je to potrebno”, rekao je, potaknuvši pljesak u dvorani.

,,Toliko pate, gladuju, osjećaju hladnoću i mnogi umiru jer nema dovoljno liječnika i medicinskih sestara”, dodao je Papa.

,,Nemojmo zaboraviti. Božić, da. U miru s Gospodinom, da. Ali s Ukrajincima u našim srcima. Učinimo ovu konkretnu gestu za njih”, dodao je Papa Franjo.

Franjo je govorio istoga dana kada je ukrajinska nacionalna crkva u Rimu uputila novi apel Talijanima da doniraju odjeću i lijekove koju volonteri odvoze kamionom u Ukrajinu, piše Klix.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.