spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.3 ° C
0.3 °
0.3 °
88 %
1.3kmh
92 %
Pon
-0 °
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
7 °
Pet
4 °

Pedofilu iz BiH ukinuta presuda od 17 godina zatvora. Prethodno osuđen da je obljubio tri sestre mlađe od 15 godina

U optužnici se navodilo da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi s majkom žrtava te da je u odsustvu oca djece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično

- Oglasi -

Vrhovni sud RS-a ponovno je ukinuo presudu pedofilu Draganu B. (25) iz Laktaša kojom je osuđen na 17 godina zatvora zbog obljube tri djevojčice mlađe od 15 godina. Postupak je vraćen Okružnom sudu u Banjoj Luci gdje će mu se ponovno suditi. Slučaj pedofila iz Laktaša Dragana B. jedan je od najtežih slučajeva pedofilije otkriven do danas u BiH. Žrtve pedofila bile su sestre rođene 2005, 2007. i 2008. godine. Osim što je seksualno zlostavljao djevojčice, pedofil je istovremeno bio i u ljubavnoj vezi s njihovom majkom M. J. (41), protiv koje se vodio odvojeni postupak zbog sumnje da je pred kćerima imala seksualne odnose s Draganom B. U Vrhovnom sudu RS-a potvrdili su informaciju, objasnivši da je presuda ukinuta jer je uvažena žalba obrane zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Dragan B. je prvom presudom bio osuđen na 19 godina zatvora, a tada se kao žrtva seksualnog zlostavljanja navodila i četvrta, najmlađa sestra, koja je 2013. godište. Nakon ukidanja te presude, tužiteljstvo je odustalo od gonjenja Dragana B. za najmlađu žrtvu, a razlog je bio to što istražiteljima i psiholozima nije mogla dati informacije o kaznenom djelu. U preostalom dijelu optužnica je ostala neizmijenjena i nakon ponovljenog suđenja Dragan B. je proglašen krivim za tri kaznena djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godine, te za zadovoljene spolnih strasti pred djetetom i osuđen na 17 godina. Međutim i ta presuda je sada ukinuta, piše Srpskainfo. U optužnici se navodilo da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi s majkom žrtava te da je u odsustvu oca djece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično. Zlostavljanje je trajalo od veljače 2019. do veljače 2020. godine kada je, prema optužnici, Dragan B. više puta imao seksualne odnose s djevojčicama u svojoj, ali i njihovoj kući. U nekoliko navrata se to događalo u vrijeme dok je majka žrtava bila u drugoj prostoriji kuće. Zbog zaštite žrtava i osjetljivosti predmeta cijeli postupak je zatvoren za javnost.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.