spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
6.1 ° C
6.1 °
6.1 °
97 %
0.7kmh
100 %
Pet
6 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Počela distribucija glasačkih listića lokalnim izbornim povjerenstvima

- Oglasi -
- Oglasi -

U skladu sa Planom Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine o dostavi izbornog materijala, jutros rano je iz skladišta Povjerenstva počela distribucija osjetljivog izbornog materijala, u koji spadaju i glasački listići, prema općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima u BiH.

Prvog dana distribucije osjetljivog izbornog materijala sedam kamiona, pod policijskom pratnjom i nadzorom službenika Tajništva SIP-a BiH, će materijal dostaviti u 31 općinu/grad u Bosni i Hercegovini gdje će uz zapisnik o primopredaji biti predati nadležnoj općinskom/gradskom izbornom povjerenstvu.

- Oglasi -

Planirano je da distribucija osjetljivog izbornog materijala prema općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima traje pet dana, odnosno zadnja isporuka je planirana za četvrtak, 29. rujna 2022.

- Oglasi -

Općinska/gradska izborna povjerenstva predaju izborni materijal biračkim odborima dan prije, a najkasnije 12 sati prije otvaranja biračkih mjesta.

U skladu sa Pravilanikom o provedbi izbora, birački materijal se u noći prije otvaranja biračkog mjesta čuva u zaključanim prostorijama na lokaciji biračkog mjesta. Policija osigurava birački materijal u noći prije otvaranja biračkih mjesta na lokacijama biračkih mjesta.

Predsjednik i članovi biračkog odbora odgovorni su za sigurnost izbornog materijala na biračkom mjestu od trenutka prijema materijala pa do završetka svih svojih dužnosti nakon zatvaranja biračkog mjesta, okončanja procesa brojanja i dostave glasačkog materijala općinskom/gradskom izbornoj povjerenstvu, priopćeno je iz SIP-a.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.