spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.2 ° C
5.2 °
5.2 °
89 %
2kmh
100 %
Sub
5 °
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
4 °

Počela nastavna godina u vrtiću, prvi dan za 130 mališana, izgradnja jaslica veliki prioritet

- Oglasi -
- Oglasi -

Danas je u Javnoj ustanovi Dječji vrtić Vitez počela nastavna godina za polaznike ovog vrtića. Ove godine polaznika je 130, a zahtjevi za upis pristižu te se očekuje još 20 mališana od kojih je 30 novih polaznika. Djecu je danas dočekalo vrijedno osoblje vrtića na čelu s ravnateljicom Ljiljanom Pranjković-Kovač, koja je cijeli svoj radni vijek posvetila jačanju kapaciteta viteškog vrtića.

“I mi, djelatnici vrtića, kao i djeca te roditelji temeljito smo se pripremili za prvi radni dan. S posebnom pozornošću dočekali smo našu djecu, osobito onu koja tek počinje ići u vrtić. Za njih je ovo velika prekretnica, a mi ćemo učiniti sve da vrtić zavole i upamte kao drugi dom”, rekla je ravnateljica za viteški.ba te dodala kako je u vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora izvršeno temeljito čišćenje prostorija, a nabavljeno je i 20 novih krevetića, čiju je nabavu financijski podržala Općina Vitez.

Unatoč enormnim povećanjima cijena hrane, pića, grijanja, sredstava za čišćenje mi nismo dizali cijenu vrtića i kao ravnateljica učinit ću sve da i dalje budemo najpovoljniji vrtić u našem okruženju s cijenom od 150 KM mjesečno. Osobno bih voljela da vrtić za naše polaznike bude besplatan jer to bi bila prava demografska mjera”, kazala je Pranjković- Kovač.

Kao jedan od najvećih prioriteta istaknula je nadogradnju postojećeg objekta vrtića u kojemu bi bile smještene jaslice, skupina djece do dvije godine starosti. To je prepoznato kao prioritet jer je veliki broj roditelja se raspitivao za jaslice, kojih nažalost u Vitezu nema, a naša općina to po svemu zaslužuje.

Gradnja jaslica dala bi mladima sigurnost i perspektivu za život u Vitezu, a mi smo, kao vodstvo Dječjeg vrtića osigurali projektnu dokumentaciju i po našim predviđanjima za gradnju i stavljanje jaslica u funkciju potrebno je oko 350 000 KM što na prvu izgleda kao veliki novac, no jaslice su potreba, a zadovoljna djeca koja će djetinjstvo provesti na sigurnom naš najveći prioritet”, kaže ravnateljica.

Kada bi se napravile i otvorile jaslice viteški vrtić bi mogao primiti dodatnih 20 djece u mješovite skupine i 18 beba do dvije godine, a time bi se uposlilo i pet novih djelatnika. Inače, danas u vrtiću s djecom radi deset stručno osposobljenih odgojiteljica, jedan pedagog i jedna medicinska sestra i to u lijepo opremljenim prostorijama s adekvatnim sobama, kuhinjom i kupatilima. Valja istaknuti i predivno dvorište sa suvremenim mobiljarom kojega tete kose, održavaju i drže urednim.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.