spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.3 ° C
33.3 °
33.3 °
39 %
2.4kmh
1 %
Uto
34 °
Sri
35 °
Čet
31 °
Pet
33 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

POČIVAO U MIRU: Zlatko Glad – 1942.-2022.

- Oglasi -
- Oglasi -

Danas (srijeda, 6. travnja 2022. godine) napustio nas je Zlatko Glad, rođen 1942. godine, istaknuti prosvjetni djelatnik, intelektualac i jedan od utemeljitelja HDZ-a BiH u Vitezu.

Zlatko Glad bio je član i dopredsjednik prvog Općinskog odbora HDZ-a BiH u Vitezu koji je utemeljen 7. listopada 1990. godine. Također, tijekom rada prvog poslijeratnog oćinskog poglavarstva Zlatko Glad je vršio dužnost predsjedatelja Općinskog vijeća Vitez. Na proslavi 20. obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH u Vitezu Gladu je uručeno zlatno priznanje kao jednom od najzaslužnijih članova stranke tijekom dvadesetogodišnjeg rada i djelovanja.

- Oglasi -

Tijekom profesionalne karijere koju je dominantno gradio kroz obrazovanje Zlatko Glad je bio jedan od omiljenih viteških profesora i dugogodišnji ravnatelj Srednje škole Vitez.

- Oglasi -

Prisjećajući se našeg Zlatka nemoguće je ne prisjetiti se teških vremena utemeljenja HDZ-a u Vitezu, kada je upravo Zlatko, sa skupinom viteških uglednika, hrabro, u nimalo ugodnom okruženju jasno formulirao hrvatske nacionalne ciljeve u Vitezu. Pokrenuo je osnivanje stranke i u njen identitet duboko utkao istinske ljudske, moralne i profesionalne vrijednosti koje moramo i dalje baštiniti. Ta vremena bila su najteže razdoblje koje je naš narod kroz povijest prošao, a opstali smo i upravo zahvaljujući našim ljudima, ljudima poput Zlatka Glada“, navodi se u priopćenju za javnost OO HDZ BiH Vitez, koji na koncu, i ovim putem obitelji pokojnog, supruzi Danici te kćerkama Ivani i Ani, upućuje iskrenu sućut i izraze suosjećanja.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE