spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
1.3kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Podjela paketa pomoći u vrijednosti od 500 KM socijalno ugroženim u FBiH počinje sutra u pojedinim županijama

- Oglasi -
- Oglasi -

Podjela paketa pomoći za socijalno ugrožene u Federaciji počinje sutra i kreće se od Unsko-sanske županije, potvrdio je za Faktor Husein Kličić, predsjednik Crvenog križa Unsko-sanske županije. Korisnici će dobiti brašno, ulje, šećer, sol, konzerve i deterdžent. Podjela paketa pomoći u vrijednosti od 500 KM predviđena je Uredbom za pomoć stanovništvu Vlade Federacije BiH koja je donesena u srpnju. Paketi su do sada trebali biti podijeljeni, ali zbog problema na terenu podjela počinje tek sutra.

Ovom pomoći je obuhvaćeno oko 17.000 korisnika. Pakete je bila dužna osigurati Federalna direkcija za robne rezerve, a za podjelu je zadužen Crveni križ.

- Oglasi -

,,Mi smo spremni, skladišta su spremna, prva tura robe dolazi i onda čekamo sutradan drugu turu brašno, tako da možemo objediniti paket i početi sa podjelom. Pomoć će se dijeliti u skladištima Crvenog križa na području svake općine. Tu mogu doći kamioni, viljuškari da se to može istovariti, distribuirati, spakovati. Ovdje će dolaziti korisnici”, govori Kličić.

- Oglasi -

Objašnjava zašto je podjela predviđena u dvije ture i to u rujnu i studenom. ,,Tako je Vlada FBiH napravila plan, isporuku jednog dijela paketa za obitelji koje imaju jednog, dva ili tri člana ide sada, a druga tura koja ima više članova u studenom. I u prvom i u drugom krugu bit će kompletan paket za korisnike. Nećemo započeti distribuciju dok se ne kompletira set koji korisnici treba da dobiju. Dobili smo spiskove centara za socijalni rad, čekala se samo roba. Ljudi koji nisu na spisku ne mogu tražiti pojašenje kod nas već kod centara za socijalni rad. Roba će se prevesti za one koji nisu pokretni, kaže Kličić.

Nakon USŽ, uslijedit će podjela paketa u Tuzlanskoj, Posavskoj županiji, a kako neslužbeno Viteški.ba doznaje i u Županiji Središnja Bosna, jer je šesta po redu. Uslijedit će kreiranje paketa, a nakon toga i podjela prema spiskovima centara za socijalni rad.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.