spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Pogledajte kako će izgledati dionica autoceste Ozimice- Poprikuše, od Maglaja do Žepča

- Oglasi -

Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine je polovicom travnja ove godine objavilo međunarodni tender za izgradnju posljednje dionice autoceste na sjevernom dijelu Koridoru Vc.

- Oglasi -

Radi se o dionici Ozimice – Poprikuše ukupne dužine 12 kilometara, čija procijenjena vrijednost nabavke radova iznosi 300 milijuna eura, dok je predviđeni rok izgradnje 24 mjeseca, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Raspisivanjem ovog tendera i početkom gradnje dionice Ozimice – Poprikuše, od Maglaja do Žepča, zaokružena će biti izgradnja autoceste na sjeveru Koridora Vc.

- Oglasi -

Na sjevernom dijelu Koridora Vc trenutno je u izgradnji šest dionica za novih 50,5 kilometara.

Završetak radova na ovom dijelu Koridora Vc planirano je do kraja 2026. godine, tako da bi sjeverni dio Koridora kroz Bosnu, od Sarajeva do Save, bio u potpunosti izgrađen.

Na dionici Ozimice – Poprikuše predviđena je izgradnja devet mostova ukupne dužine 4.333 metara, a veći i zahtjevniji objekti su projektirani preko korita rijeke Bosne, magistralne ceste i željezničke pruge. Trasa uključuje i izgradnju pet tunela ukupne dužine 5.677 metara.

Dionica Ozimice – Poprikuše financirat će se iz sredstava osiguranih putem Europske investicijske banke (EIB), te bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Rok za dostavljanje ponuda je 12. lipanj 2023. godine.

Kako će izgledati buduća trasa autoceste od Ozimice do Poprikuša pogledajte u videu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.