spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °

Pojedine trgovine u Njemačkoj uvode značajne promjene, utjecat će na kupce i zaposlenike

- Oglasi -

Trgovine građevinskog materijala i vrtni centri u Njemačkoj će u zimskim mjesecima uvesti nekoliko mjera koje utječu na kupce, ali i zaposlenike.

- Oglasi -

Zbog energetske krize i radi uštede trgovački lanci će u trgovinama ograditi pojedine prostore  i prilagoditi radno vrijeme.

Osim toga, termostati na grijačima trebaju biti postavljeni samo na 19 stupnjeva. Zaposlenici moraju obući radne jakne i rukavice kako ne bi smrznuli tijekom rada. Među prvima koji mijenja radno vrijeme je lanac građevinskog materijala Toom. Od 4. studenog poslovnice će zatvoriti petkom u 20 sati, prenosi Fenix magazin.

- Oglasi -

U Bavarskoj se primjenjuje Zakon o vremenu zatvaranja trgovina, tako da se spomenute trgovine uglavnom zatvaraju u 20 sati. Ostali lanci poput Obija, Bauhausa ili Hornbacha zasad žele zadržati radno vrijeme.

- Oglasi -

Glasnogovornica Hagebaumarkta negira moguća zatvaranja münhenskog Merkura.- Naši kupci mogu biti sigurni da ćemo i dalje biti tu za njih, kažu iz kompanije.

Još jedna mjera uštede energije u trgovinama je podjela prodajnog prostora na tzv. zone grijanja. Ovdje bi svoje mjesto trebali pronaći proizvodi koje je potrebno zaštititi od hladnoće, prenosi Manager Magazin. To uključuje punila, boje, biljke ili hranu za životinje. Ovi proizvodi sada će biti ponuđeni na prodaju na jednom mjestu.

Također postoji promjena za kupce u odjelu rasvjete. U trgovinama će se prigušiti ili isključiti pojedinačne svjetiljke ili prebaciti na ekološki način rada. Senzori pokreta koriste se u prostorima u kojima se kreću zaposlenici, kako svjetla ne bi bila predugo upaljena. Ako u hodnicima ili sobama za odmor nema zaposlenika, tamo se automatski gase svjetla.

Rasvjeta na vanjskom prostoru također se gasi u 22 sata. No, ova mjera temelji se na uredbi savezne vlade prema kojoj gradovi i općine moraju u zimskim mjesecima u ovo doba gasiti rasvjetu.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.