spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Policija upozorava na prijevaru koja se širi BiH: “Ne nasjedajte!”

- Oglasi -

Policija Unsko-sanske županije zaprimila je više prijava o prijevarama građana preko društvenih mreža ili aplikacija putem kojih su nepoznatoj osobi davali podatke o bankovnim karticama, nakon čega su sa njihovih računa vršene transakcije.

- Oglasi -

Iz županijskog MUP-a su priopćili da nijedna banka, ni druge pravne osobe, od građana putem telefona ili društvenih mreža ne traže podatke sa njihovih kartica, te su pozvali građane da ne nasjedaju na takve poruke.

Ukoliko bi zaprimili poruku putem društvenih mreža da su dobitnici nekakvih nagrada poput poklon bona ili bilo kakvih drugih nagrada, policija savjetuje građanima da ne nasjedaju na takve poruke ili pozive i da osobama koji se lažno predstavljaju da su službenici banaka ne daju svoje podatke već da to prijave policijskoj stanici.

- Oglasi -

,,Policija Unsko-sanske županije je u posljednje vrijeme zaprimila veći broj prijava koje se odnose na elektronsku poštu u kojoj primatelj zaprimi navodno sudski poziv”, ističu iz MUP-a Unsko-sanske županije i dodaju da se sudski i drugi službeni dopisi ne šalju putem elektronske pošte nego pismenim putem.

Iz MUP-a ističu da je na osnovu toga moguće zaključiti da se radi o lažnom pozivu, odnosno lažnoj elektronskoj pošti, te sugeriraju građanima da takve poruke odmah obrišu i skeniraju svoj uređaj antivirusnim softverom.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.