spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u BiH, dobit će dva i pol milijuna KM

- Oglasi -

Naime, grupa poljoprivrednika iz Posavske županije jučer u deset sati je izvršila blokadu Graničnog prijelaza Orašje, a zbog činjenice da Vlada Federacije BiH duži vremenski period ne udovoljava njihovim zahtjevima.

- Oglasi -

Glavni od njih je isplata novčane pomoći za proizvedenu pšenicu u prošloj i ovoj godini, što je iz resornog federalnog ministarstva ranije obećano. Međutim, to nije ispunjeno shodno neusvajanju rebalansa proračuna Federacije BiH.

Ovo je pojasnio i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić, istaknuvši da će se dva i pol milijuna KM pokušati iznaći u narednom periodu. Kako je on pojasnio tokom sastanka sa poljoprivrednicima, za proceduru će trebati okvirno mjesec i pol dana.

- Oglasi -

Poljoprivrednici na to prvenstveno nisu pristali, međutim, mišljenje su naknadno promijenili te su donijeli odluku o usvajanju prijedloga.

,,Krajnja odluka je donesena i ona se odnosi na to da su prosvjedi okončani. Dobili smo dva i pol milijuna KM koji su još ranije bili obećani, a lutali su. U utorak idemo na detaljan razgovor kod federalnog ministra. Spremni smo čekati do mjesec i pol dana za svoje novce”, kazao je za Klix.ba predstavnik Udruženja poljoprivrednika Orašje Perica Marošević.

Posljednjom odlukom poljoprivrednika je stvorena mogućnost i za deblokadu Graničnog prijelaza Orašje. Radni strojevi su uklonjeni sa ceste, potpuna je prohodnost granice BiH i Hrvatske.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE