spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
1.4 ° C
1.4 °
1.4 °
81 %
1.4kmh
98 %
Ned
1 °
Pon
5 °
Uto
4 °
Sri
6 °
Čet
5 °

Povodom Dana državnosti BiH objavljena pjesma. U spotu su Kalvarija, Viteški akordi i župnik župe Vitez

- Oglasi -

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine objavljena je pjesma “Postojbino draga” grupe Rejjan.

“Postojbino draga” je izvanredna domoljubna/rodoljubna bosanskohercegovačka lirska pjesma. Ona je prava himna ovoj zemlji, Bosni i Hercegovini, njenim ljudima, narodima i vjerama.

Cilj projekta “Postojbino draga” je da identificira sve građane u Bosni i Hercegovini sa državom i da se obilježi jubilej 30 godina neovisnosti i 79 godina državnosti jedine nam domovine. U projektu su sudjelovali zborovi/grupe svih konfesija, te se kroz video snimak prikazuju kulturna, povijesna i prirodna bogastva Bosne i Hercegovine.

Nositelj ovog projekta je Udruženje za promociju multikulturalnosti “Rejjan” Sarajevo i grupa “Rejjan”. Glazbu potpisuje Latif Močević, dok je za aranžman bio zadužen Halid Hajduković. Svoje sudjelovanje kao autor teksta na projektu bilježi i Džemaludin Latić.

Produkciju potpisuje Hayat, a kadrovi spota prikazuju Vitez (svetište Kalvariju), Sarajevo, Zvornik, Travnik, Novu Bilu, Kreševo, Fojnicu, Gradačac, Mostar, Bihać i Bobovac. Generalni pokrovitelj projekta je Fond memorijala Županije Sarajevo.

Vitez se može pohvaliti što se osim svetišta Kalvarije u spotu i pjesmi mogu čuti Viteški akordi te vidjeti župnik župe Vitez fra Velimir Bavrka. I naše Lašvanske dive imale su čast sudjelovati u ovom značajnom projektu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.