spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Poziv za sudjelovanje u konzultacijama s mladima u okviru platforme “Dijalog za mlade” u Vitezu

- Oglasi -
- Oglasi -

Pozvane su mlade osobe u dobi od 15 do 30 godina (srednjoškolci/ke, studenti/ce, aktivisti/kinje, volonteri/ke u zajednici), predstavnici/e omladinskih organizacija i organizacija koje se bave pitanjima mladih s područja općine Vitez, spremni za jačanje vlastitih kapaciteta i unapređenje kvalitete života lokalne zajednice da sudjeluju u konzultacijama koje se organiziraju u okviru platforme “Dijalog za mlade”, u petak, 7. listopada, 2022 godine s početkom u 11:30 u zgradi Općine Vitez. Svi zainteresirani se trebaju prijaviti putem linka https://bit.ly/3RxisxB

Dijalog za mlade je platforma / prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost identificirati potrebe, probleme i neiskorištene potencijale, te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvalitete vlastitog života i života lokalne zajednice. Ovakav način angažmana mladih izravno utječe na povećanje njihovog sudjelovanja u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou, osnažuje ih i osigurava da se u punom kapacitetu iskoristi njihov potencijal. U okviru Dijaloga organizirat će se konzultacije s mladima za identifikaciju pitanja ali i odgovora od vitalnog značaja za njih u lokalnim zajednicama, te će ih ohrabriti da sudjeluju u društvenom životu zajednice i bliže surađuju s lokalnim vlastima.

- Oglasi -

Nakon obavljenih konzultativnih sastanaka s mladima u okviru platforme “Dijalog za mlade”, tijekom listopada 2022. godine će biti objavljen javni poziv za podršku omladinskim projektima na području općine Vitez putem kojeg će organizacije civilnog društva imati priliku predložiti za financiranje i sprovedbu one inicijative koje su prioritizirane u okviru konzultacija te one za koje procijene da će moći ohrabriti i angažirati mlade za sudjelovanje u životu lokalne zajednice.

- Oglasi -

Dijalog za mlade je konzultativni mehanizam za aktivno uključivanje mladih u život zajednice. Organizira se u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg financira Europska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) u partnerstvu s Općinom Vitez.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.