spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predložen pritvor prema osmorici policijskih službenika: Poznato za što se sumnjiče

- Oglasi -

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije uputilo je prijedlog za određivanje mjere pritvora Općinskom sudu u Kiseljaku prema osmorici osumnjičenih policijskih službenika koji su po zapovijedi Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije lišeni slobode u akciji kodnog naziva “VIZIR”.

- Oglasi -

Pritvor je predložen iz razloga propisanim odredbom članka 146. stavak 1. točka b) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine odnosno ako postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivčni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače.

Podsjećamo, da je u nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti korupcije, na području Kiseljaka lišeno slobode osam policijskih službenika zbog sumnje da su u periodu lipanj – kolovoz 2023.godine kao službene osobe u svojstvu policijskih službenika MUP-a ŽSB Policijske stanice Kiseljak, obavljajući poslove kontrole prometa i sudionika u prometu na području općine Kiseljak, postupali u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, tako što su od sudionika u prometu za koje su utvrdili da su počinili prekršaj zahtijevali ili primali dar u novcu ili u nekom drugom vidu, u više navrata primali i zahtijevali nagradu u zamjenu da ne poduzme radnje koje su bili dužni izvršiti u okviru svog službenog ovlaštenja.

MUP potvrdio pisanje Viteškog: U operativnoj akciji „VIZIR“ slobode lišeno 8 policijskih službenika
- Oglasi -

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili više krivičnih djela primanje dara ili drugih oblika koristi, krivotvorenje službene isprave, te krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, kojom prilikom su pronađeni određeni materijalni dokazi koji će se koristiti u toku krivičnog postupka.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.