spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Priopćenje za javnost Društva psihologa FBiH povodom jučerašnjeg tragičnog događaja

- Oglasi -

Društvo psihologa FBiH objavilo je priopćenje za javnost povodom jučerašnjeg tragičnog događaja u Beogradu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Oglasi -


,,Dragi sugrađani,
Društvo psihologa FBiH izražava duboku tugu i sućut ožalošćenima i svim građanima Beograda, Republike Srbije povodom tragičnog događaja koji je uznemirio čitavu regiju.
Kao stručnjaci koji se bave mentalnim zdravljem, želimo istaknuti važnost prepoznavanja i adekvatnog rješavanja problema vezanih uz mentalno zdravlje mladih posebno u postpandemijskom razdoblju.
Jačanje mentalnog zdravlja mladih predstavlja ozbiljan zadatak čitave zajednice koji zahtijeva sveobuhvatno sustavno rješavanje. Društvo psihologa apelira na sve relevantne institucije da prepoznaju važnost ulaganja u sustavna rješenja ovih pitanja: identifikacije, praćenja trendova potreba mladih vezano za mentalno zdravlje i psihološki razvoj osobnosti; osiguravanja kvalitetne i stručne psihološke pomoći; dostupnost odgovarajućeg broja stručnog kadra i razvoj preventivnih aktivnosti u školama povezanih sa direktnim jačanjem mentalnog zdravlja učenika i nastavnog osoblja. Preduvjet za ove aktivnosti jeste i usvajanje Zakona o psihološkoj djelatnosti u FBiH.
Naša profesionalna zajednica psihologa može doprinijeti prevenciji nasilja u školama i jačanju mentalnog zdravlja mladih pružanjem podrške mladima, roditeljima i osoblju škola, kao i poticanjem razvoja zdravog okruženja i pozitivnog, prosocijalnog ponašanja. Također, važno je da roditelji, nastavnici i stručnjaci za mentalno zdravlje međusobno surađuju kako bi prepoznali znakove nasilja u školi i pružili učinkovitu intervenciju.
U ovim teškim trenucima, Društvo psihologa stoji na raspolaganju kolegama u Republici Srbiji, te našoj zajednici kako bi pružilo podršku i savjete u vezi s problemima mentalnog zdravlja mladih i nasilja u školama.
Pozivamo sve koji se bore s tim problemima da se obrate našim stručnjacima za podršku i pomoć.
S poštovanjem,
Društvo psihologa FBiH”.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.