spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
18.4 ° C
18.4 °
18.4 °
74 %
2.2kmh
36 %
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
36 °
Pet
30 °
Sub
21 °

PROJEKT P.A.R.K.- Održane ekološke radionice za osnovnoškolce

- Oglasi -
- Oglasi -

Udruga Volim Vitez nastavila je planiranom dinamikom provoditi aktivnosti u sklopu projekta P.A.R.K.- Pokreni, aktiviraj, radi, kreiraj. Ovaj projekt provodi se u sklopu Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD 2, kojeg financira Europska unija, a provodi UNDP.

Tako je održano osam sesija u sklopu ekoloških radionica koje je u svojstvu voditeljice provela Aleksandra Toljušić, diplomirana kemičarka– kontrole kvaliteta i upravljanja životnom sredinom.

- Oglasi -

Na radionicama je sudjelovalo više od pedeset djece,  a sve je bilo povezano s Ciljevima održivog razvoja.

- Oglasi -


Vođeni idejama održivog gospodarenja otpadom, sprječavanjem nastanka otpada i njegove ponovne upotrebe te razdvajanja smeća implementirali smo ove značajne radionice za djecu, a sve u sklopu projekta čije provođenje traje već nekoliko tjedana, a kruna svega će biti rekonstrukcija i uređenje jednog od središnjih gradskih parkova u Vitezu, i to onoga iza „Konzuma“ koji će tako dobiti novi sadržaj na korist stanovnicima lokalne zajednice”, istaknuli su iz Udruge Volim Vitez.

Dodatno, ciljevi radionice su bili: uočiti razliku između smeća i otpada te svrhe recikliranja, potaknuti djecu na razmišljanje o životnoj sredini i njenom očuvanju, kao i pronalaženje svrhe u međusobnoj interakciji ljudi i okoliša kao i razvijanje mašte. Također, jedan od ciljeva bio je naučiti da pravilnim upravljanjem otpadom, kao pojedinac, pridonosimo dugoročnom očuvanju okoliša, da nastajanje smeća možemo spriječiti ponovnom uporabom, a sve započinje razdvajanjem.


Projekt P.A.R.K. se nastavlja novim radionicama te samim radovima na igralištu koji će početi uskoro, prije svega s ljepšim vremenskim prilikama koje se očekuju dolaskom proljeća.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.