spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
6.6 ° C
6.6 °
6.2 °
99 %
1.2kmh
100 %
Sub
8 °
Ned
15 °
Pon
16 °
Uto
18 °
Sri
20 °

Projekt Plava voda: Obavijest za javnost u vezi efektivnosti grant sredstava

spot_img

Sinoć, nešto prije ponoći, na email adresu v.d. direktora JP RV „Plava voda“ d.o.o. Travnik Granića, od strane EBRD-a – ured London, proslijeđen je dokument kojim EBRD proglašava efektivnost granta za realizaciju komponente projekta „Plava voda“ pod skraćenim nazivom FOPIP.

Sredstva granta osigurava Švedska razvojna organizacija (Sida).

Podsjećamo da se FOPIP tiče podrške lokalnim komunalnim poduzećima korisnika projekta „Plava voda“, tj. općina Travnika, Novog Travnika, Busovače i grada Zenice.

Radi se o ukupnom iznosu od 2 milijuna eura za infrastrukturnu podršku, uz koji je pridodat i iznos od 500 tisuća eura za jačanje unutrašnjih kapaciteta ovih poduzeća.

Pored toga što će se kroz realizaciju FOPIP-a  konkretno doprinijeti poboljšanju snabdijevanja vodom za sve stanovnike ovih općina/grada, ovo proglašenje je i potvrda da je, i realizacija cjelokupnog projekta „Plava voda“ u ovom momentu od strane međunarodnih institucija ocijenjena kao izvjesna (jer u suprotnom efektivnost granta se ne bi proglasila).

Također, ovo proglašenje ima i jednu moralnu dimenziju, a to je da iznos granta koji se ovim putem osigurao uvelike prelazi sumu svih dosadašnjih troškova koji su nastali u posljednjih deset godina u pripremi projekta „Plava voda“.

Dokument pogledajte klikom OVDJE.

Agencija DAN

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.