spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prvi svibanj, zašto ga slavimo i kako ga proslaviti?

- Oglasi -

Ove godine Praznik rada tj Prvi svibanj pada na ponedjeljak što je odlično za većinu osoba jer se spaja sa vikendom i mnogi će iskoristiti taj produženi vikend.
Prvi svibanj tj. praznik rada je međunarodni praznik koji se obilježava u čast ili kao spomen ne velike radničke prosvjede održane u Chicagu godine 1886. na datum prvi svibanj. Tada se desio sukob s policijom gdje je u manevru stradao veći broj radnika, a osmero ih je čak osuđeno na smrt.

- Oglasi -

Do sukoba je došlo nezadovoljstvom niže klase tj radničke klase koja je bila iskorištavana za rad sa niskim nadnicama, a dnevni rad trajao bi od dvanaest do osamnaest sati za odrasle ljude, pa čak i za djecu. Tada su ljudi zahtijevali samo dostojanstven život te normalne uvjete za život. Sukob je eskalirao velikom tragedijom pa se obilježava do dan danas.

Iako je Prvi svibanj praznik rada dan časti diljem svijeta je taj dan obično neradan i svima dobrodošao kao dan za odmor, druženje, roštiljanja..

- Oglasi -

Što i kuda za Prvi svibanj ?
Ako ste osoba od druženja, volite proljeće, odlazak u prirodu, ovaj je praznik upravo za vas.
Okupite ekipu i uputite se na piknik. Možete ga provesti i uz šetnje šumom, morem, prirodom..a možete i u svakom gradu uživati tradicionalno uz kuhanje graha koje organiziraju svi gradovi i općine.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.