spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
84 %
1.8kmh
83 %
Pet
16 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
18 °
Uto
20 °

Putovanje vlakom od Sarajeva do Mostara proglašeno jednim od najljepših u Europi

- Oglasi -
- Oglasi -

Ako ste ikada imali priliku putovati vlakom, onda razumijete da vožnja ovim prijevoznim sredstvom ima neku posebnu čar.


Je li riječ o nostalgiji, zanimljivijim putevima ili udobnosti, za svakog je riječ o nečemu drugom. U BiH je kultura željeznica i vlakova i dalje atraktivan izbor, posebno zbog mnogih prirodnih ljepota kojima možete svjedočiti pri svom putovanju. 
Jedan od onih vožnji koji bi posebno izdvojili je sigurno put od Sarajeva do Mostara. U toj odluci nismo jedini, Guardian je još 2018. ovu vožnju stavio na listu najljepših, a krajem prošle godine CNN travel je dodao liniju Sarajevo– Mostar na listu najljepših vožnji u Europi, piše Bonjour.

- Oglasi -

Nije prvi put da se Mostar nađe na jednoj od CNN-ovih listi. Ranije je spomenut kao jedan od najljepših malih gradova u Europi. Ovaj put ih je očarala priroda čija je ljepota neosporiva. Pruga se probija kroz planine, i mnogobrojne tunele, te kanjone uklesane smaragdno zelenom Neretvom. Putovanje traje samo 2h, a mnogim turistima će vožnja vlakom biti prva opcija. U Mostar stižete nedaleko od čuvenog Starog mosta. Ukoliko do sada niste imali priliku, srdačno preporučujemo ovu vožnju do Mostara, na nešto drugačiji način.

- Oglasi -

Foto: Marija Perić

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE