spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
71 %
0.9kmh
0 %
Pon
34 °
Uto
34 °
Sri
35 °
Čet
32 °
Pet
34 °
spot_img

Putujete u Njemačku: Ovo su trenutna pravila na granicama

- Oglasi -
- Oglasi -

Njemačka bi prema dosad najavljenom planu od 19. travnja trebala ublažiti mjere te ukinuti neka ograničenja vezana za koronavirus.

Kako smo ranije pisali, mnoge savezne države, a među njima i Bavarska ukinuli su COVID mjere po pitanju maski u trgovinama, itd. Što se tiče uvjeta ulaska u državu, oni ostaju nepromijenjeni.

- Oglasi -

Njemačka trenutno dozvoljava ulazak u zemlju za sve putnike, pod uvjetom da ispunjavaju pravila o ulasku. Putnici iz EU-a/Schengenskog prostora i oni iz određenih trećih zemalja mogu ući u Njemačku pod uvjetom da posjeduju COVID potvrdu ili valjanu potvrdu o cijepljenju, oporavku ili testiranju.

- Oglasi -

Popis potrebne COVID potvrde

Putnicima starijim od 12 godina za ulazak u Njemačku potrebno je:

1. Dokaz o cijepljenju završen najmanje 14 dana nakon potpunog cijepljenja. Potvrde o cjepivu vrijede 270 dana. Cjepiva odobrena od Instituta Paul Ehrlich prihvaćaju se: Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZenica, Novavax i Johnson & Johnson/Janssen (uz Johnson & Johnson/Janssen, potrebna je druga doza jednog od cjepiva. Od primanja posljednje doze cjepiva mora proći najmanje 14 dana).

2. Dokaz o oporavku koji pokazuje pozitivan rezultat testa PCR proveden najmanje 28 dana, ali ne više od 90 dana prije.

3. Negativan rezultat testa uzetog najranije 48 sati.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE