spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

Radionica i promocija knjige u Vitezu u okviru kampanje Osnaživanje organizacija civilnog društva u socijalnom uključivanju osoba sa invaliditetom

- Oglasi -

Danas se u okviru kampanje “NAS 15” projekta Empower – Osnaživanje organizacija civilnog društva u socijalnom uključivanju osoba sa invaliditetom, kojega provodi Caritas BiH s partnerima, financira Europska unija, a sufinancira CRS, održala radionica – edukacija u organizaciji UG “Most” Vitez.

Edukaciji su prisustvovali predstavnici Općine Vitez, Policijske postaje Vitez, Centra za mentalno zdravlje Vitez te predstavnici Udruženja “Fenix” iz Tuzle.

U prvom dijelu edukacije, predstavnik Udruženja građana za podršku osobama u nevolji “Most” Vitez, Edin Hodžić, govorio je na temu “Pristupačnost”. Istaknuo je ciljeve nove Strategije o pravima osoba sa invaliditetom za razdoblje od 2021. do 2030. godine, koju je u ožujku prethodne godine donijela Europska komisija. Među glavnim prioritetima strategije je i današnja tema edukacije, pristupačnost, koja omogućava, između ostaloga, neovisno življenje i samostalnost.

Potpredsjednik UG “Most” Vitez, Ivan Križanac, predstavio je sudionicima koncept “Dizajn za sve”, pristup u kojemu su svi proizvodi, okruženje i komunikacije pristupačni najširem mogućem spektru korisnika i zajednici bez obzira na sposobnosti, godine i različitost.
U drugom dijelu edukacije, održana je promocija knjige “Preporuke za rad sa gluhim i nagluhim osobama”, autora Ibrahima Čorića – Baje.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.