spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
88 %
1.5kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
8 °

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH: Najavljene rigorozne kazne za Senada Hadžifejzovića i FACE TV

- Oglasi -
- Oglasi -

Ravnatelj Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, Draško Milinović, najavio je rigorozne mjere protiv Face televizije, čiji je vlasnik i direktor Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji upitao bi li trebalo da se Milorad Dodik “smijeni, smiri ili ubije”.

Milinović je rekao da je RAK danas po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

- Oglasi -

– To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, na prvi pogled ovoga što se desilo, itekako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija – rekao je Srni Milinović, prenose Nezavisne.com.

- Oglasi -

Prema njegovim riječima, na prvi pogled je vidljivo da je prekršeno još mnogo podzakonskih akata Agencije. – Ove stvari koje smo nažalost vidjeli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Face televiziji su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti – naveo je Milinović.

Milinović je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mjere i sankcije.

– U komunikaciji sa kolegama iz područja emitiranja već smo u prvoj analizi vidjeli da će one biti rigorozne. I mogu da najavim rigorozne mjere da se ovakve stvari više nikada ne bi desile – dodao je Milinović.

U slučaju da se to ponovi, kaže Milinović, krajnja mjera je suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

– Ovo sad je nešto što će vjerojatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni s obzirom da je to prva mjera upozorenja da se ovakve stvari ne bi događale, ali ukoliko se ovako nastavi, mi smo kroz naše analize u RAK-u već vidjeli da Face televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim mjerama koje su nam Zakon o komunikacijama i sva naša pravila dali kao nadležnost da djelujemo – dodao je on.

Vlasnik i direktor sarajevske Face televizije Senad Hadžifejzović je, tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao je li je rješenje da se “smijeni, smiri, ubije?”.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.