spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Četvorica fratara položila svečane zavjete

- Oglasi -

Za vrijeme mise 2. rujna u župi Sv. Mihovila Arkanđela u Duvnu, koju je slavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš,četvorica hercegovačkih franjevaca položila su svečane zavjete.

- Oglasi -

Za vrijeme mise 2. rujna u župi Sv. Mihovila Arkanđela u Duvnu, koju je slavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš,četvorica hercegovačkih franjevaca položila su svečane zavjete: fra David Slišković (Uznesenje BDM-a – Široki Brijeg), fra Antonio Petric (Bezgrješno začeće BDM-a – Posušje), fra Josip Stanić (Sv. Mihovil Arkanđeo – Duvno) i fra Robert Cvitanović (Sv. Petar i Pavao – Mostar).

U koncelebraciji su bili: gvardijan fra Bože Milić, magistar hercegovačkih bogoslova fra Josip Serđo Ćavar, gvardijani provincijskih samostana i još 50-ak svećenika.

- Oglasi -

U uvodnoj riječi provincijal je kazao “kako je posebno svečano kada javno obećavamo da će naš život slijediti Kristov put”.

Sličnu je misao nastavio u prigodnoj homiliji kada je mlade fratre pozvao na svetost. “Biti svet znači da razumiješ sve druge. Biti svet znači da svi drugi razumiju tebe. Svetost jedina otvara sva vrata i prozore vječnosti i prolaznosti. Na ovome svijetu jedina sreća je svetost”, kazao je, među ostalim, provincijal te mladim franjevcima poželio “da budu bolji od njih starijih, u svakom trenutku, u svakom satu i svakom danu, te pri donošenju svake odluke”.

Nakon propovijedi uslijedio je obred zavjetovanja u kome su kandidati položili svoje doživotne zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće, javlja tomislavcity.com.

Liturgijsko pjevanje animirali su članovi duvanjskog zbora.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.