spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Kardinal Puljić posjetio vjernike katolike u „Umirovljeničkom domu sa stacionarom“ u Zenici

- Oglasi -

U petak, 2. prosinca 2022. nadbiskup vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić, posjetio je „Umirovljenički dom sa stacionarom“ u Zenici, na poziv ravnatelja Damira Jukića i župnika župe Crkvice don Ante Dominkovića.

Kardinala Puljića dočekao je direktor Doma  Jukić sa svojim bližnjim suradnicima, te izrazio dobrodošlicu za ovaj adventski susret s korisnicima doma katoličke vjeroispovijesti.

Potom je kardinal Puljić predvodio euharistijsko slavlje i uputio im prigodnu propovijed u kojoj je, između ostaloga, kazao: „Pred vama također stoji starac koji želi govoriti iz osobnog iskustva. Prije svega naše iskustvo je da sada moramo učiti kako prihvatiti svoje ljudske fizičke granice, odnosno učiti kako stariti. Čovjek prošlost ne može vratiti, niti na prošlost utjecati, ali možemo s vjerom gledati na svoj život. Stoga nam je potrebna i milost strpljivosti da sačuvamo pouzdanje u Boga, kao i zahvalnost za ono što imamo jer mnogi žive u teškim oblicima siromaštva. Vi ovdje možete biti molitvena oaza. Vaš krevet je oltar na kojem svoje trpljenje i žrtvu prikazujete Bogu, a to je snaga Uskrslog Krista koji nam daje smisao trpljenja. Neka vam Blažena Djevica Marija u ovom vremenu Došašća izmoli tu strpljivost u prikazivanju Bogu svoje boli i života“ kazao je kardinal.

Na kraju misnog slavlja župnik Dominković zahvalio je kardinalu Puljiću na očinskom susretu i dolasku kao i svećenicima koncelebrantima, te svoju zahvalnost uputio i Upravi doma na čelu s Jukićem na lijepom služenju i odnosu prema korisnicima Doma.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.