spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
73 %
2.5kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
22 °

Liturgijsko predstavljanje mons. Tome Vukšića

- Oglasi -
- Oglasi -

Svečano liturgijsko predstavljanje vrhbosanskog nadbiskupa i metropolite mons. Tome Vukšića nadbiskupijskoj zajednici bit će u subotu, 12. ožujka u sarajevskoj katedrali Srca Isusova s početkom u 10:30.

Povodom ovoga događaja Vrhbosanska nadbiskupija pozvala je sve župe i redovničke zajednice na duhovnu pripravu. „Imajući u vidu da je ovo događaj u prvom redu duhovne naravi pozivamo gg. župnike da potaknu vjernike na osobnu i zajedničku molitvu za našeg novog nadbiskupa posebno u danima od 9. do 11. ožujka (trodnevnica) uz slavlje sv. misa i prigodno tumačenje pastirske službe biskupa u Crkvi“, stoji, među ostalim, u dopisu kojega su potpisali kancelar VN-a preč. Mladen Kalfić i generalni vikar VN-a mons. Slađan Ćosić.

- Oglasi -

Samom euharistijskom slavlju u subotu, 12. ožujka prethodit će molitva Svečane večernje u katedrali u petak, 11. ožujka s početkom u 18:30. Na nju su pozvani osobito duhovne osobe i vjernici grada Sarajeva.

- Oglasi -

Sv. misu na kojoj će liturgijski biti predstavljen nadbiskup Vukšić u subotu, 12. ožujka s početkom u 10:30 izravno će prenositi BHT 1.

Podsjećanja radi papa Franjo umirovio je kardinala Vinka Puljića 29. siječnja 2022. te je od toga trenutka upravljanje Vrhbosanskom nadbiskupijom preuzeo dotadašnji nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić. 

D. K., KT

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE