spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
89 %
2.1kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
21 °
Ned
20 °
Pon
19 °
Uto
17 °

Misna slavlja u bh. katedralama za mir u Ukrajini

- Oglasi -
- Oglasi -

Dijecezanski biskupi u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru predvodit će misna slavlja u svojim katedralama danas, 7. ožujka, u 18 sati i tako se pridružiti inicijativi Vijeća europskih biskupskih konferencija da svakoga korizmenog dana jedna europska biskupska konferencija slavi misu i moli za mir u Ukrajini te za poginule u ratu i preminule od posljedica pandemije koronavirusa, javlja KTA. 

Na spomenutu nakanu, 7. ožujka u 18 sati svete mise će predvoditi – u katedrali Srca Isusova u Sarajevu dopredsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim u miru kardinalom Vinkom Puljićem, potom u katedrali sv. Bonaventure u Banja Luci mons. Franjo Komarica u zajedništvu s pomoćnim biskupom banjolučkim mons. Markom Semrenom te u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru  mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko- mrkanski.

- Oglasi -

– Crkva u Europi okuplja se oko euharistijskog stola. Od Čiste srijede i kroz cijelu korizmu predsjednici biskupskih konferencija našeg kontinenta slavit će mise na kojima će uputiti zaziv za mir i moliti za poginule u ratu i umrle od covida… Ovo vrijeme korizme ujedno je prilika da ponovno potvrdimo blizinu Crkve onima koji su trpjeli i još se bore s koronavirusom, da uputimo prošnju za prestanak pandemije i da se na misi prisjetimo žrtava covida, a njih je uistinu mnogo, priopćeno je iz Tiskovnog ureda Vijeća europskih biskupskih konferencija.

- Oglasi -

Inicijativa uključuje, navodi se dalje, sve europske biskupske konferencije prema priloženom rasporedu te će, kao i prošle godine, svaka nacionalna biskupska konferencija biti uključena u organiziranje barem jedne mise. 

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE