spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nedjeljne obavijesti iz župnoga ureda svetog Juraja u Vitezu

- Oglasi -

Iz župnoga ureda svetog Juraja u Vitezu stižu nedjeljne obavijesti koje u cijelosti pročitajte u nastavku.

- Oglasi -

Danas je peta nedjelja korizme. Ujedno je i mlada nedjelja. Mise su po redovitom rasporedu. Također, po odluci našeg Provincijalata, prikupljamo darove za naša hodočasnička mjesta Podmilačje i Olovo. Ovoga tjedna će biti velike ispovijedi u župama našega kraja, te će i svećenici naše župe ići u ispomoć. Stoga župni ured neće biti otvoren za stranke preko dana, nego samo nakon jutarnje i večernje mise. Hvala na razumijevanju.

U utorak je treći utorak sv. Anti. Misa i pobožnost u kapeli sv. Ante ispod Kalvarije bit će u 17 sati. U utorak je i korizmena tribina nakon većernje mise u župnoj crkvi. U subotu je prva subota u mjesecu. U sljedeću nedjelju je Cvjetnica, dan Isusova svečana ulaska u Jeruzalem. Pučka misa će početi procesijom u 10:30, a pod misom će biti i pjevanje Isusove muke. Ostale su mise po redovitom rasporedu na svim filijalama. Na svim misama će biti blagoslov jelica i cvijeća. Nakon večernje mise u župnoj crkvi ćemo ugostitiViteške Akorde, koji su nam priredili koncert korizmenih pjesama.

- Oglasi -

U petak je Cvjetni petak – dan kada župljanii vjernici iz čitave lašvanske regije križnim putem hodočaste na Kalvariju i tako se pridružuju Isusovoj muci. Toga dana u župnoj crkvi nema jutarnje mise u 8 sati, a pobožnost Puta križa ćemo imati samo na Kalvariji. Put križa će krenuti od kapelice sv. Ante u 9 sati, a na Kalvariji ćemo slaviti dvije mise: rana u 9 sati i svečana pučka misa u 11 sati. Ispovijedanje na Kalvariji počinje u 8:30.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.