spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
22 ° C
22 °
22 °
80 %
1.3kmh
12 %
Uto
22 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
30 °
spot_imgspot_img

OŠ Vitez (B) organizirala izložbu učeničkih radova

- Oglasi -
- Oglasi -

U noći 7. svibnja 1993. godine, nakon 414 godina postojanja, minirana je i do temelja srušena jedna od najznačajnijih džamija u Bosni i Hercegovini, čuvena banjalučka Ferhadija džamija. Odlukom Rijaseta islamske zajednice 7. svibnja se obilježava kao Dan džamija, koji simbolički podsjeća na stradanje, potpuno rušenje ili oštećenje velikog broja džamija i drugih vakufskih objekata.
U povodu obilježavanja Dana džamija, Aktiv nastavnika islamske vjeronauke Osnovne škole Vitez, koja radi po bošnjačkom planu i programu je organizirao izložbu učeničkih radova “Džamija u srcu” u sali Medžlisa IZ Vitez. Izložba maketa džamija je otvorena u petak i bit će otvorena za javnost naredni tjedan.
Izložba je bila i natjecateljskog karaktera, u veoma velikoj konkurenciji odličnih radova ocjenjivački tim je izabrao i nagradio pet najboljih i to:
1.mjesto Adna Majstorić
2.mjesto grupa učenika 9-4
3.mjesto Amar Babić
4.mjesto grupa učenika 8-2
5.mjesto Ajna Hurem.
“Ovim putem čestitamo učenicima na pokazanom znanju i kreativnosti, nastavnicima Aktiva islamske vjeronauke, a posebno se zahvaljujemo Glavnom imamu MIZ Vitez Omeru ef. Sikiri na podršci i pomoći koju je pružio u realizaciji iste, kao i Belminu Kajmaku sa obitelji koji je obezbijedio novčane nagrade za učenike nagrađenih radova”, navode iz OŠ Vitez.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE