spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.2 ° C
15.2 °
15.2 °
61 %
4.8kmh
79 %
Sri
14 °
Čet
22 °
Pet
26 °
Sub
29 °
Ned
23 °
spot_img

Papa Franjo imenovao posebnog izaslanika za Međugorje

- Oglasi -
- Oglasi -

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa Alda Cavallija, dosadašnjeg apostolskog nuncija u Nizozemskoj i stalnog predstavnika Organizacije za zabranu kemijskog oružja, novim apostolskim vizitatorom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i pod direktnom upravom Svete Stolice. Naslijedio je poljskog nadbiskupa Henryka Hosera, koji je preminuo prošlog 13. kolovoza u Varšavi u 78. godini života, koji je na toj dužnosti bio od 2018. godine.

Dužnost ‘apostolskog vizitatora’ – precizirao je vatikanski Ured za tisak u vrijeme Hoserova imenovanja – ima “isključivo pastoralni” karakter, “stalnu i kontinuiranu” pratnju župne zajednice ovog malog mjesta u Bosni i Hercegovini i brojnih vjernika koji tamo dolaze na hodočašća, “čije potrebe – objašnjeno je – zahtijevaju posebnu pažnju”. Pastoralna uloga, dakle, koja ne ulazi u pitanje vjerodostojnosti marijanskih ukazanja za koja međugorski vidioci tvrde da ih imaju od 24. lipnja 1981. godine.

- Oglasi -

Papa Franjo je u svibnju 2019. odobrio hodočašća u Međugorje koja se od tada mogu službeno organizirati po biskupijama i župama, a ne više samo privatno.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.