spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
20.1 ° C
20.1 °
20.1 °
78 %
1.9kmh
17 %
Čet
32 °
Pet
34 °
Sub
29 °
Ned
33 °
Pon
24 °
spot_imgspot_img

Papa zatražio uskrsno primirje: “Bogu ništa nije nemoguće”

- Oglasi -
- Oglasi -

Sveti Otac je apelirao neka se odlože oružja, započne uskrsno primirje i krene tražiti mir putem stvarnih pregovora.

Kako se spominjemo u molitvi Anđeoskog pozdravljenja, na Navještenju anđeo Gabrijel poručuje Mariji: Bogu ništa nije nemoguće. Bogu ništa nije nemoguće, čak ni stati na kraj ratu čiji se kraj ne nazire, ratu koji nam svakodnevno predstavlja brutalne pokolje i zvjerske okrutnosti nad nenaoružanim civilima, kazao je Papa po završetku mise na Cvjetnicu, neposredno prije predvođenja molitve Anđeoskog pozdravljenja.

- Oglasi -

Blizinu je u obraćanju izrazio i narodu Perua, koji prolazi kroz težak trenutak društvene napetosti te je pozvao da što prije pronađu mirno rješenje za dobrobit zemlje.

- Oglasi -

U danima smo uoči Uskrsa, spremamo se slaviti pobjedu Gospodina Isusa Krista nad grijehom i smrću. Nad grijehom i nad smrću, naglasio je Papa, a ne nad nekim i protiv nekoga drugoga. Danas je rat jer na taj način želimo pobijediti, na svjetovan način kojim se samo gubi.

Krist je nosio križ kako bi nas oslobodio od vlasti zla, umro je da bi zavladao život, ljubav i mir.

Odložite oružje, započnite uskrsno primirje, ali ne da biste ponovno napunili oružje i nastavili borbu, ne! Primirje za postizanje mira, kroz stvarne pregovore, spremni također na neke žrtve za dobrobit ljudi.“

Kakvu će pobjedu odnijeti onaj koji postavi zastavu na hrpu ruševina, upitao je Papa. Bogu ništa nije nemoguće, ponovio je, kome se povjeravamo po zagovoru Blažene Djevice Marije.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE