spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Papina molitvena nakana za kolovoz posvećena Svjetskom danu mladih

- Oglasi -

U videosnimci koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, molitvena nakana pape Franje posvećena je nadolazećem Svjetskom danu mladih u Lisabonu, da taj susret pomogne mladima krenuti na put, svjedočeći Evanđelje svojim životom.

- Oglasi -

U videosnimci mladi postavljaju pitanja: zašto su u Crkvi samo starije osobe; zašto je geslo Svjetskog dana mladih „Tih dana usta Marija i pohiti” (Lk 1, 39) te koja su Papina očekivanja od Svjetskog susreta mladih.

Na to posljednje pitanje Sveti Otac odgovara kako bi htio u Lisabonu vidjeti „sjeme budućeg svijeta”, odnosno „svijet u kojem je ljubav u središtu, u kojem možemo osjetiti da smo braća i sestre. U ratu smo, potrebno nam je nešto drugo. Svijet koji se ne boji svjedočiti Evanđelje. Svijet s radošću, jer ako kršćani nemaju radosti, nismo vjerodostojni, nitko nam ne vjeruje”.

- Oglasi -

Papa isto tako objašnjava kako Crkva nije klub za starije osobe, no nije ni klub mladih. Ako se Crkva pretvori u nešto samo za starije osobe, umrijet će, poručuje Papa. Stoga su upravo potrebni mladi.

Na kraju videosnimke, mladi izgovaraju molitvenu nakanu: „Pomolimo se da Svjetski dan mladih u Lisabonu pomogne nama mladima da krenemo na put, svjedočeći Evanđelje vlastitim životom”.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE