spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.2 ° C
5.2 °
5.2 °
89 %
2kmh
100 %
Sub
5 °
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
4 °

Pokopana časna sestra Janja (Mara) Mićić

- Oglasi -
- Oglasi -

U subotu, 8. listopada na sestarskom groblju “Doloroza” u Čardaku, ukopani su zemni ostatci pok. s. Janje (Mare) Mićić, Služavke Malog Isusa Provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije.

Svetu misu zadušnicu u crkvi Gospe Žalosne u Čardaku predvodio je župnik župe Čardak vlč. Ivan Dragičević uz koncelebraciju osmorice svećenika. Nazočno je bilo 30 sestara Služavki Malog Isusa predvođenih vrhovnom glavaricom Družbe s. Marijom Banić i provincijskom glavaricom s. Anom Marijom Kesten. U pratnji Časne Majke bile su njezina zamjenica s. Anđa Vranješ i savjetnica s. Anđelina Perić, a u pratnji Provincijske glavarice bila je njezina zamjenica s. Kata Zadro, savjetnica i tajnica s. Ljilja Marinčić i savjetnica s. Jadranka Lacić. Na misnom su slavlju i posljednjem ispraćaju s. Janje sudjelovale također Školske sestre franjevke, Sestre Franjevke Marijine misionarke iz Odžaka, nećaci, nećakinje i rodbina pokojnice.

- Oglasi -

U prigodnoj propovijedi vlč. Dragičević govorio je o plodonosnom životu pok. s. Janje i njezinoj službi koja je trajala 57. godina. “Sestra Janja je kao i svi bila od krvi i mesa, bila je redovnica puna darova i milosti Gospodnje, ali isto tako i slabosti i križeva. No, sve je to prihvaćala i trudila se živjeti u svojoj Družbi kao prava Služavka Maloga Isusa”, rekao je propovjednik. Dodao je kako je pokojnica čuvala pravilo Družbe i kako je pravilo čuvalo nju. “Uvijek i u svemu željela je i nastojala sačuvati Družbu, njezin časni ugled i povrh svega svetost svojih zavjeta. (…) “Svoj posljednji dekret nije dobila od časne majke, od provincijalke ni od biskupa; posljednji dekret dobila je od Gospodara života i smrti i glasio je: ‘Uđi u radost Gospodara svoga!’ Njezino poslanje nije više služenje Malome Isusu u siromasima i u ovom svijetu, nije više življenje Konstitucija nego preporučivanje Družbe, njezinog života i napretka Malenom Isusu kličući onaj vječni: ‘Svet, svet, svet'”, zaključio je vlč. Dragičević.Na kraju svete mise, u ime svećenika iz rodne župe pok. s. Janje – Poljaci, obratio se župnik vlč. Marko Lacić, javlja KTA.Nazočnima se obratila provincijska glavarica S. Ana Marija opisujući život kakvim je živjela pokojnica te o njezinoj snažnoj posvećenosti molitvi. “Ranim jutrom bila je već u kapelici i tako ponajviše provodila dane bdijući uz Gospodina. Prebirala je zrnca Gospine krunice, molila strelovite molitve i kao mudra djevica za zapaljenom svjetiljkom čekala svoga Zaručnika. Dočekala ga je na bolesničkoj postelji, na koju ju je bolest prikovala prije nepuna dva mjeseca. Kao što se nikad nije tužila, tako ni u zadnjim danima života iz njezinih usta nije se čuo nikakav jauk i bol. Zahvalne smo Gospodinu što je našoj redovničkoj zajednici i svakoj od nas dao milost da smo sestru Janju mogle imati za sestru i duhovnu majku”, kazala je provincijska glavarica istaknuvši potom nekoliko važnih crtica iz života pokojnice.Svoju sažalnicu uputio je vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić koju prenosimo u cijelosti:”Mnogopoštovana s. Provincijalko!Po ljudski gledano, primio sam tužnu vijest da je s. Janja umrla, a očima vjere, vidimo da je Gospodin pozvao s. Janju u svoje vječno svjetlo. Ona je svoje čistilište na zemlji prošla, zato molimo da je Gospodin zagrli svojom Božanskom ljubavlju i nagradi za sve ono služenje koje je u životu ostvarila. Zato se s vama udružujem u molitvi za njezinu dušu. Bogu zahvaljujem da smo imali s. Janju, koja nam je toliko s ljubavlju radila, te nas tolike hranila. Hvala Ti Bože za život sestre Janje.Kako sam izvan BiH, nemam velike mogućnosti se javiti, osim ovim putem, pa Vama osobno i svim sestrama, kao i ožalošćenoj rodbini, daljnjoj i bližoj upućujem najiskrenije izraze kršćanske sućuti. Uz izraze sućuti zazivam obilje Božjeg blagoslova i srdačno pozdravljam!kard. Vinko Puljić, nadbiskup u miru”.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.