spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predstavljena monografija Dubravica u srcu Viteza, obilježeno 40 godina crkve sv. Leopolda Mandića

- Oglasi -

Nizom religijskih i kulturnih manifestacija u Vitezu je proteklih dana obilježeno 40 godina crkve svetoga Leopolda Mandića, jedne od filijalnih crkvi u župi Svetoga Juraja Mučenika Vitez.

- Oglasi -

Tim povodom u subotu je u ovoj crkvi predstavljena monografija Dubravica u srcu Viteza koju je pripredio autor Velimir Bugarin.

Program je vodio fra Hrvoje Žabić, a u glazbenom dijelu nastupili su Viteški akordi.

“Crkva svetog Leopolda Bogdana Mandića je mlada crkva iako ima već 40 godina, jednako onoliko koliko ima i naše glasilo Svjetlo riječi u kojemu je naš fra Ladislav napisao jedan od prvih članaka upravo sa otvorenja crkve svetog Leopolda ovdje u Dubravici. Samo godinu dana nakon proslave otvorenja kraj nje se održala mlada misa, uz nju su kroz 40 godina duhovno rasli i radovali se mladi ministranti i prvopričesnici. Rasla je kao što su uz nju i s njom stasale djevojke i mladići koji sada imaju 40 godina i prošla teško vrijeme rata te je svojim tijelom bila zaštitnica u vrijeme rata onima koji bi dolazili na groblje ili bi u noćnim satima sudjelovali u molitvama za pokojne. Zbog svega toga ova monografija bila je povod da se nešto zapiše o vremenu i prostoru u kojem se rađala ova crkva, kao i druge značajke koje su autoru i uredniku bile zanimljive da se u njoj nađu i da ne budu prepuštene zaboravu”, istaknuto je tijekom promocije.

- Oglasi -

O monografiji Dubravica u srcu Viteza kratku recenziju napisao je fra Fabio Badrov, koji se sprema za magistrat u Rimu i nije mogao doći na promociju, stoga je će njegov tekst recenzije pročitao suradnik u pripremi knjige, Ivan Maros. Lekturu i recenziju ove monografije radila je Sanja Ledić koja je također nešto više kazala o svom viđenju monografije Dubravica u srcu Viteza

Nazočnima se obratio i urednik ove monografije fra Zoran Livančić te je izrekao svoju misao o sadržaju i svome viđenju i kako je zapravo došlo do monografije Dubravica u srcu. Dojmove je naravno iznio i autor monografije Velimir Bugarin kao i župnik fra Velimir Bavrka.

Inače, knjiga se može nabaviti u župnom uredu u Vitezu.

U nedjelju je održana i svečanost povodom četrdesete obljetnice crkve svetog Leopolda u Dubravici, kada je služena sveta misa te je na mjesnom groblju održan i blagoslov polja. Druženje je nastavljeno uz prigodnu zabavu i zajednički ručak.

Foto: Alojz Mlakić

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.