spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Provincijal Dadić u posjetu Kosovu

- Oglasi -

Provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić u pratnji fra Damira Pavića, tajnika Provincije, boravio je 21. i 22. ožujka u posjetu bratstvu franjevačkog samostana Sv. Ante u Đakovici na Kosovu.

- Oglasi -

Prvoga dana posjeta 21. ožujka provincijal se susreo s braćom u Đakovici i razgovarao s njima o životu i radu osmorice braće koja čine samostansko bratstvo u Đakovici. Provincijal je saslušao svu braću i u ugodnom razgovoru s njima promišljao o svim gorućim pitanjima i izazovima ove župne i samostanske zajednice. Ujedno su braća provincijala upoznala sa svim trenutnim aktivnostima i projektima u samostanu i župi Đakovica.

Sljedećeg dana, 22. ožujka provincijal se susreo s provincijalnom poglavaricom sestara Hrvatske provincije Milosrdnih sestara Sv. Križa iz Đakova, s. Valerijom Široki. Sastanak je održan kako bi se obnovio Ugovor između Provincijalata Bosne Srebrene i Hrvatske provincije Milosrdnih sestara Sv. Križa za sestre koje već 60 godina djeluju u župi i samostanu Đakovica. Zadnji Ugovor je potpisan davne 1982. te je bilo potrebno obnoviti ga.

- Oglasi -

Na sastanku su bili nazočni: fra Lovro Gavran, gvardijan samostana u Đakovici, s. Lendita Dedaj, regionalna poglavarica na Kosovu, s. Nikolina Nikolić, zamjenica provincijalne poglavarice, s. Emanuela Kvesić, provincijalna savjetnica, s. Zoja Kormani, kućna poglavarica u samostanu Đakovica, fra Aleksandër Tanushi, ekonom samostana i fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene, izvijestila je FIA.

Nakon što su, na obostrano zadovoljstvo, usuglašene sve točke Ugovora provincijal fra Zdravko Dadić i provincijalna poglavarica s. Valerija Široki potpisali su novi Ugovor prema kojem će Milosrdne sestre Sv. Križa i dalje nastaviti svoje djelovanje u župi i samostanu u Đakovici.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.