spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
8 °
Pon
13 °

Reis-ul-ulema Kavazović: Neka naše povjerenje dobiju hrabri i odlučni, ne prodajite svoje glasove

- Oglasi -
- Oglasi -

Reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH) Husein ef. Kavazović na današnjoj hutbi pozvao je muslimane u Bosni i Hercegovini da na predstojećim izborima biraju one koji su dostojni po znanju, stručnosti, čestitosti, hrabrosti, posvećenosti i radu za opće dobro.

Izađimo na izbore, kao muslimani trebamo biti aktivni sudionici u kreiranju naše društvene stvarnosti, poručio je danas reisul-ulema Islamske zajednice u BiH.

- Oglasi -

Ovom prilikom je kazao kako odgovorne poslove zajednice i društva trebaju obavljati oni koji su ih dostojni po znanju, stručnosti, čestitosti, hrabrosti, posvećenosti i radu za opće dobro.

- Oglasi -

„Braćo i sestre, trebamo birati, a ne samo glasati. Birajmo one koji su u svojim obećanjima najrealniji, u karakteru najpouzdaniji, najsigurniji i najhrabriji; one koji će odlučno stajati na braniku naših vrijednosti: vjere, slobode, naše zajednice, našeg džemata, sigurnosti našeg naroda i naše domovine. Neka naše povjerenje dobiju hrabri i odlučni, oni koji će se boriti za nas i za našu djecu, koji neće pokleknuti pod poteškoćama i koji će sve dati da ih prevaziđu“, istaknuo je reisul-ulema Kavazović.

Ukazao je i na odgovornost onih koji biraju, naglasivši da je prisebno i promišljeno biranje „doprinos slobodi i budućnosti i nas sada, ali i generacija naših potomaka“.

„Molim vas, ne prodajite svoje glasove. Nemojte davati svoju slobodu i slobodu svoje djece za nešto što malo vrijedi; ne pretvarajte sebe i svoju djecu u roblje, svjesno, jer to je gotova propast. Izađite na izbore, dostojanstveno! Birajte, kao slobodni i odgovorni ljudi, one za koje mislite da su dostojni i kojima možete povjeriti svoj život, svoj imetak i svoju čast“, naglasio je, između ostalog, reisul-ulema, prenosi Mina.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.