spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.3 ° C
0.3 °
0.3 °
88 %
1.3kmh
92 %
Pon
-0 °
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
7 °
Pet
4 °

Sutra u župi Vitez blagoslov jela

- Oglasi -

U župi Vitez danas, na Veliki petak, vjernici su pozvani sudjelovati na Križnom putu, na Kalvariji, u 15 sati, a obredi muke Gospodinove i ljubljenje križa su u 18 sati. Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa.

Prema naputku biskupskog Ordinarijata na Veliki petak se kod obreda ljubljenja križa prikupljaju milodari za Svetu zemlju.

Velika subota, 16. travnja – Ujutro u crkvi nema nikakvih obreda. Vazmeno bdijenje počinje u 20 sati.

BLAGOSLOV JELA: Župna crkva u 9,00 i 11,00 sati, Dubravica, Kruščica i Mošunj u 9,00 i Topala u 9 i 30 sati.

Mogućnost za svetu ISPOVIJED – Poslije podne, i danas i sutra, svećenici će ispovijedati od 17:30 sati pa do početka svete mise ili obreda. Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molitvenom programu, zato kad počne sveta misa ili obredi neće više biti moguće ispovjediti se.

Dragi župljani župe Vitez! Neka dva osjećaja budu prisutna ovih dana: hvala, kao što su učinili oni koji su dočekali Isusa u Jeruzalemu sa svojim hosana; i zahvalnost, jer u ovom Velikom tjednu Gospodin Isus će obnoviti najveći dar koji se može zamisliti: darovati će svoj život, tijelo i krv, svoju ljubav. Ali na tako veliki dar moramo odgovoriti na prikladan način, darivanjem nas samih, našeg vremena, molitve, našeg biti u dubokom zajedništvu s Kristom koji trpi, umire i uskrsava za nas. Mir vama“, stoji u poruci župe svetoga Juraja Vitez.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.