spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Uskrsna duhovna obnova za Vitežane upriličena u prostorijama HKD ,,Napredak” Vitez

- Oglasi -

U četvrtak, 30. ožujka 2023. u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva ,,Napredak” Vitez održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Hrvoje Žabić.

- Oglasi -

Na početku predavanja istaknute su posebne uspomene koje fra Hrvoja vežu za Napredak, jer je bio dugogodišnji član folklorne sekcije. Samim pozdravima i riječima dobrodošlice za dolazak u “kuću kulture i lijepog susreta” je već  dotaknuo sve nazočne i time pridobio potpunu pozornost, kako domaćina, tako i drugih gostiju.

U svom predavanju, a razmišljajući o pripremama za najveći kršćanski blagdan Uskrs, fra Hrvoje je naglasio važnost Velikog tjedna, naglasio je kako su se tada odvijale važne životne “utakmice”, između ostaloga dotaknuo se imena Isus i imena Pilat te podsjetio na priču o tom odnosu. Posebno je istaknuta važnost istine i kako upravo u našem životu trebamo težiti istini jer pojedinim lažima drugom zagorčavamo život.

- Oglasi -

Riječ je oduvijek bila najjače oružje no u isto vrijeme je i najjači lijek. Prema riječima nazočnih fra Hrvoje je sinoć u HKD ,,Napredak” Vitez svojim duhovnim predavanjem pokazao svu snagu riječi i učinio sve nazočne sretnim što su imali priliku osjetiti svu tu blagost i smirenost, što je na koncu najbolja priprava za Uskrs.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.