spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Viteški framaši sudjelovali na Franjevačkom hodu kroz Bosnu do Asiza (FOTO)

- Oglasi -

Franjevačka mladež Bosne Srebrene jednom godišnje organizira hodošašće mladih kroz određeni kraj u Bosni, a zatim sudionici odlaze na hodošašće u Asiz, rodni grad svetog Franje Asiškog, utemeljitelja Franjevačkog reda.

- Oglasi -

Na ovogodišnjem X. Franjevačkom hodu kroz Bosnu do Asiza sudjelovali su naši viteški framaši: Filip Šarić, Petar Baškarad i Marko Garić. Osim što ih je pržilo najjače sunce kakvo inače bude od 26. srpnja do 4. kolovoza, srca im je ugrijala i toplina zajedništva s Framašima iz cijele Bosne Srebrene.

Cjelokupni program se sastojao od pješačenja, rada u skupinama, molitve, pjesme i slavlja svete mise.

- Oglasi -

Tri su riječi koje rasvjetljuju značaj i sadržaj Franjevačkog hoda. Uz hod to su oprost i dar.

Hod nije samo pješačenje, posebno u vrućim ljetima, nego je to zaista iskustvo u kojem se mladi čovjek puno toga mora odreći, ali je svjestan kako će ga Gospodin i na taj način bogato nagraditi.

U Italiji su prvo posjetili svetišta sv. Ante Padovanskog i sv. Leopolda Mandića u Padovi, a zatim se uputili u grad Asiz. Vrhunac hodočašća bio je u Asizu u srijedu 2. kolovoza, kada su mladi hodočasnici iz Bosne nakon obilaska grada Asiza posjetili baziliku Gospe od Anđela i dobili potpuni oprost, a zatim sudjelovali u velikom defileu mladih iz cijeloga svijeta, na kojem su ponosno predstavljali svoju zemlju – Bosnu i Hercegovinu.
U srijedu 3. kolovoza, posljednjega dana hodočašća u Italiju, mladi su posjetili važno franjevačko mjesto La Verna, te se veselo uputili kući.

Ali opet i nakon iscrpljujućeg hoda naši Filip, Petar i Marko kažu da im je to bilo jedno od najboljih iskustava u životu, a to najbolje vidimo na njihovim osmijesima na licu, povezanošću i ljubavi u duhu franjevaštva.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.