spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

VITEZ: U nedjelju proslavljamo najradosniji katolički blagdan – Božić. Evo župnih obavijesti

- Oglasi -

Iz župe svetoga Juraja u Vitezu ove nedjelje stižu župne obavijesti koje prenosimo u nastavku. Danas je četvrta nedjelja adventa. Mise su po redovitom rasporedu. U subotu je Badnji dan, spomendan svih svetih Isusovih predaka. Zbog Božićne mise polnoćke, neće se slaviti večernja misu u župnoj crkvi. Na Badnjak nije zapovjedni post, ali se preporučuje post prema tradiciji puka naših krajeva. Pozivamo sve gospodarstvenike da skrate radno vrijeme i puste vjernike svojim domovima na zajedničku večeru.

U sljedeću nedjelju je Božić. Mise polnoćke slavit će se u župnoj crkvi, u crkvici Gospe Zalosne na vrhu Kalvarije, te filijalnim crkvama u Dubravici i Krušćici. Ujutro ćemo, po uobičajenom Božićnom rasporedu, slaviti misu na Topali u 10 sati, te pučku misu u 11 sati u župnoj crkvi. Nakon pučke mise nećemo imati uobičajeni blagoslov s presvetim na mladu nedjelju.

U četvrtak, 22. prosinca, je godišnjica stradanja u Križančevu selu. Misu zabpoginule, njih 64, služiti ćemo u filijalnoj crkvi sv. Leopolda u Dubravici u 11 sati. Dan prije palimo lampione duž cijele ulice 22. prosinac.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.