spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vjernici iz BiH hodočastili u Poljsku

- Oglasi -

Vjernici iz Bosanske Posavine, Hercegovine i Srednje Bosne hodočastili su u Poljsku od 10. do 15. svibnja. Organizatori hodočašća bili su župa Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja – Odžak i G-Tour iz Međugorja.

- Oglasi -

Cilj je bio posjetiti Wadowice, Krakow, Svetište Božjeg milosrđa, logor Auschwitz, Chestohowu, svetište Totus tuus i Budimpeštu.

U prvom danu hodočasnici, predvođeni župnikom u Orašju preč. Ilijom Orkićem, stigli su do rodnog mjesta svetog pape Ivana Pavla II. – Wadowice. Tu je slavljena misa, a potom su razgledali muzej – rodnu kuću Karola Wojtyle.

- Oglasi -

Drugog dana posjetili su Wawel – središte kraljevskoga grada Krakowa: katedralu, dvorac, rezidenciju kraljevskih vladara. Popodnevni sati bili su rezervirani za rudnike soli Wielitzka, koji su bili u funkciji 700 godina. Između ostalog, u rudniku je i više od 20 kapelica – od soli te mnoštvo kipova od soli.

Trećeg dana razgledan je najveći koncentracijski logor u II. svjetskom ratu – Auschwitz, gdje je život izgubilo više od milijun ljudi. Popodne je bila misa u svetištu Czestochowa i obilazak samog svetišta.

U nedjelju, 14. svibnja zajedno su hodočasnici iz Bosne i Hercegovine s hodočasnicima iz Zadra slavili misu u papinu svetištu Totus tuus u Krakovu. Misu je predslavio vlč. Anto Stjepanović, župnik u Garevcu, uz sudjelovanje preč. Orkića i vlč. Rolanda Jelića, župnika u Bokanjcu kod Zadra.

Ilija O./ KT

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.