spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Rijeka Bosna u Zenici ponovo zagađena: Nesnosan smrad zbog mazuta

- Oglasi -

U rijeku Bosnu na području Zenice iz industrijskih pogona prošloga tjedna ispuštena je veća količina mazuta, a za sada još nije potvrđeno tko je ponovno izazvao zagađenje rijeke Bosne. Sredinom srpnja ekološki aktivisti ukazali su na ispuštanje određenih otpadnih voda u rijeku Bosnu ispod industrijskih pogona. Od tada do danas nije poznato ko je bio službeni uzročnik zagađenja rijeke Bosne, a slična situacija ponovila se prošloga tjedna.

- Oglasi -

Prema informacijama koje smo dobili na mjesto događaja izašla je policija, federalni i županijski inspektori, a o svemu je upoznat i tužitelj. Incident se dogodio u četvrtak u poslijepodnevnim satima na ispustu u rijeku Bosnu iz industrijske zone. Radi se o ispustu koji je zarastao u travu, kojem je teško pristupiti, a sumnja se da se radi o neprijavljenom ispustu.

Podsjetimo, prije dva mjeseca, mještani nizvodno od industrijske zone u Zenici satima su osjetili nesnosan miris koji podsjeća na miris mazuta, a koji se širio Zenicom. Nakon toga su mrtve ribe uočene tri kilometra nizvodno od lokacije.

- Oglasi -
IzvorKlix.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.