spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
27.5 ° C
27.5 °
27.5 °
48 %
1.7kmh
24 %
Sub
28 °
Ned
30 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sri
32 °
spot_img

Rudari održali štrajk upozorenja, ako ne bude dogovora 23. svibnja stupaju u generalni štrajk

- Oglasi -
- Oglasi -

Jučer i danas je održan štrajk upozorenja u sedam rudnika iz koncerna EPBiH, zajedno s onima iz Rudnika mrkog uglja Banovići, u znak upozorenja zbog nepostizanja dogovora sa nadležnima u vezi sa sporazumom o povećanju satnica i novog kolektivnog ugovora.

,,Na početku prve radne smjene održan je jednosatni štrajk upozorenja. Čekamo ishod pregovaračkog procesa do kraja tjedna koji treba utvrditi sadržaj kolektivnog ugovora. Očekujemo kako će se donijeti odluka o privremenom produžavanju važenja kolektivnog ugovora koji je bio na snazi do 30. travnja ove godine uz izmjenjene okolnosti, tu mislim na izmjenjenu osnovicu za obračun plaća u svim rudnicima uglja u FBiH. Sindikat ne odustaje od zahtjeva za povećanje osnovice za obraćun plaća za 20 posto. Ako ne bi bilo pozitivnog rješenja opredjeljenje radnika i sindikata svih rudnika uglja u FBiH je da 23. svibnja 2022. godine budu realizirane odluke o generalnom štrajku u svim rudnicima”, rekao je u izjavi za portal ,,Avaza” Sinan Husić, predsjednik Sindikata rudara FBiH.

- Oglasi -

Dodao je kako je u Rudniku ,,Kreka” zabilježena rekordna dnevna proizvodnja u zadnjih godinu dana, ,,proizvedeno je 5.200 tona uglja” kazao je Husić.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE