spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
1.4 ° C
1.4 °
1.4 °
81 %
1.4kmh
98 %
Ned
1 °
Pon
5 °
Uto
4 °
Sri
6 °
Čet
5 °

Sa diplomom Sebije Izetbegović sve u redu!?

- Oglasi -

Vijeće Medicinskog fakulteta na hitnoj sjednici potvrdilo je nalaz Ad hoc Komisije da je s dokumentima Sebije Izetbegović, ravnateljice KCUS-a koje traži Senat Univerziteta u Sarajevu – sve u redu. Prema onome što je objavio interview.ba Vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu je utvrdilo da je sa dokumentacijom odnosno diplomom Sebije Izetbegović sve u redu.

“Vijeće je prihvatilo izvještaj Ad hoc Komisije da je „sve u redu”. Komisija tvrdi da imaju originalni dokument pisan rukom o ekvivalenciji ocjena. I to smo prihvatili. Da je sve u redu – rekao je sugovornik interview.ba.

Podsjećamo, Senat Univerziteta u Sarajevu je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak.

Potom je Enra Suljić poručila da je svu dokumentaciju dostavila senatorima, te da je u slučaju spornih diploma Izetbegović sve legalno. “Dokumentacija o svim izborima. Od asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora. Svu dokumentaciju je dužan da čuva fakultet, Univerzitet. To je zakonom definirano. I svi oni koji su otuđili, znaju što su to uradili. Postoji dokumentacija koja dovoljno zorno govori da je sve po zakonu – kazala je tada Suljić.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.