spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
20.1 ° C
20.1 °
20.1 °
78 %
1.9kmh
17 %
Čet
32 °
Pet
34 °
Sub
29 °
Ned
33 °
Pon
24 °
spot_imgspot_img

Savez umirovljenika FBiH zadovoljan što će umirovljenici povećanjem boda imati veću mirovinu

- Oglasi -
- Oglasi -

Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika Federacije BiH Redžo Mehić izrazio je zadovoljstvo što je Vlada Federacije BiH dala suglasnost Federalnom zavodu Mirovinsko-invalidskog osiguranja za usklađivanje vrijednosti općeg boda za ovu godinu u iznosu od 4,8 posto.

,,Dosadašnji je bio 15,60 KM, tako će za ovu godinu vrijednost općeg boda iznositi 16,35 KM i on se odnosi samo na nove umirovljenike koji ove godine idu u mirovinu, a na osnovu istog i broja bodova obračunavat će im se mirovina. Konkretno ako je osoba koja ispunjava uvjete za mirovinu prikupila 40 bodova u tijeku radnog vijeka isti će biti pomnožen sa 16,35 KM i dobiti iznos mirovine od 654 KM”, rekao je za Fenu Mehić.

- Oglasi -

Podsjeća kako se vrijednost općeg boda usklađuje svake godine 15. travnja prema postotku porasta prosječne bruto plaće u FBiH u prethodnoj godini.

- Oglasi -

,,Zbog toga mirovine ostvarene u tijeku ove godine neće biti redovno usklađivane”, dodao je Mehić.

Savez udruženja umirovljenika FBiH sugerira uposlenicima budućim umirovljenicima da se izbore za što veći broj bodova i podsjeća da će uposlenik za godinu rada imati jedan bod pod uvjetom da mu je plaća u toj godini bila u visini prosječne plaće u FBiH.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE