Vitez
isprekidani oblaci
11 ° C
11 °
11 °
66 %
8.8kmh
75 %
Sub
9 °
Ned
6 °
Pon
3 °
Uto
1 °
Sri
2 °

Sedam godina zatvora zbog ratnog zločina u Dubravici kod Viteza

Županijski sud u Novom Travniku, postupajući po optužnici Županijskog tužiteljstva županije Središnja Bosna, donio je prvostupanjsku i nepravomoćnu presudu protiv osuđenog Doglod Hajriza zbog počinjenog kaznenog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, iz članka 142. stav 1. preuzetog Kaznenog zakona SFRJ, kojom je spomenuti osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

Doglod se optužnicom teretio da je u vremenskom periodu od 21.06.1993. godine do 01.07.1993. godine izvršio ubojstvo civila u mjestu Dubravica, općina Vitez.

Doglod Hajriz je optužen da je kao pripadnik Armije R BiH, Samostalnog diverzantske bojne (SDB), u svojstvu zamjenika zapovjednika SDB-a, nakon što je oštećeni T.T. prilikom kretanja preko Vjetrenice prema Vitezu ranjen od strane nepoznatih vojnika, na lokalnom putu pucao u oštećenog iz pištolja u predjelu oba ramena, čime je prouzrokovao ozljede i bolove oštećenom, mučio ga, nakon čega je iz puške, dok je oštećeni ležao u bespomoćnom stanju, ispalio u oštećenog više hitaca u predjelu glave i gornjeg dijela tijela i na taj način ga usmrtio.

NAJNOVIJE OBJAVE

- Advertisment -