spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Senaid Memić službeno smijenjen, nalazi se u pritvoru u Zenici

- Oglasi -

Uhićeni i pritvoreni Senaid Memić iz Stranke demokratske akcije, službeno je smijenjen s pozicije veleposlanika u Maleziji.

- Oglasi -

Predsjedništvo BiH je na izvanrednoj sjednici prihvatilo prijedlog Denisa Bećirovića da uhićeni Memić, koji se nalazi u pritvoru u Zenici, razriješi dužnosti. Imenovan je novi veleposlanik Edin Jahić, što je “Avaz” prošli tjedan i najavio.

Podsjetimo, u Sarajevu je prije 10 dana uhićen bivši načelnik Općine Ilidža Senaid Memić po nalogu Tužiteljstva KS. Memić se tereti da je zloupotrebio položaj ili ovlasti.  ”Senaid Memić se tereti da je tijekom mandata od 2013. do polovice 2017. godine nezakonito izdao više dozvola u vezi gradnje objekata investitora Panamera, Malak group te parking Općine Ilidža koji je dat na korištenje UO ‘Brajlović”’, navode iz Tužiteljstva KS.

- Oglasi -

Funkciju načelnika općine Ilidža Memić je obavljao od 2011. godine do 2020. godine. Prema pisanju Dnevnog avaza, Memić se sumnjiči da je mimo zakona odobravao određene dozvole za gradnju, posebno o pitanju visine objekata. Saudijski investitor je 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta koji uključuje prizemlje i četiri kata, da bi dvije godine kasnije, rješenjem Službe za prostorno uređenje Općine Ilidža, Saudijcima dozvoljeno da objekt ima sedam katova.

Točnije, Memić im je nezakonito odobrio tri kata više, javlja N1. Sve je to dokumentirao i Ured za borbu protiv korupcije, koji je u prijavi napisao da je hotel “Regency” izgrađen mimo dozvoljenih gabarita, točnije da je katnost viša nego što stoji u dozvoli za gradnju. Prema podacima CIN-a, on je bio osuđivan za vrijeđanje suda i to na tri mjeseca zatvora, ali ga je Haris Silajdžić, tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH pomilovao, tako što mu je zatvorsku kaznu zamijenio uvjetnom kaznom u trajanju od dvije godine.  –

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.