spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Spomenik kralju Tvrtku postavljen prekoputa zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu

- Oglasi -

Prekoputa zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu je postavljen spomenik kralju Tvrtku. Spomenik je postavljen nakon što je dobivena dozvola za postavljanje spomenika u parku prekoputa Predsjedništva BiH.

- Oglasi -

Postavljanju spomenika je nazočila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, piše Klix.ba.

Naime, u proteklom periodu bilo je dosta problema s pronalaskom lokacije za postavljanje ovog spomenika, odnosno za dobivanje dozvole. Lokacija ispred Predsjedništva bila je prva opcija. No, nakon što se tu nije mogla dobiti dozvola, uslijedio je niz drugih prijedloga, od parka kod zgrade institucija Sarajevske županije, potom prekoputa SCC-a na Marijin Dvoru i trga ispred Parlamenta BiH. Posljednja predložena lokacija bila je u parku na Pofalićima. No, ovim prijedlogom su mnogi bili nezadovoljni jer su ga smatrali previše udaljenim od centra grada.

- Oglasi -

Stjepan Tvrtko I Kotromanić (oko 1338. – oko 10. ožujka 1391.) bio je bosanski ban od 1353. do 1377. a zatim i prvi bosanski kralj do 1391. Tvrtko I se smatra jednim od najvećih srednjovjekovnih vladara Bosne, koji je za sobom ostavio zemlju veću, jaču, politički utjecajniju i vojno sposobniju od one koju je naslijedio.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.